2024. május 4.

Egy férfi halálát okozta a rosszul bevezetett gáz

A gyanú szerint a fóliasátrakba szabálytalanul vezették be a gázt azért, hogy az ott gondozott mezőgazdasági növények ne fagyjanak meg.

Vélhetően szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy ember kedden Debrecenben. A férfi egy fóliasátorban lett rosszul, a rajta segíteni próbáló hét embert szén-monoxid-mérgezés gyanújával vitték kórházba. Az eset egy Kondoroskert utcai háznál történt – tájékoztatta a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-t.

A helyszínre a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották.  Még az egységek kiérkezése előtt kihozták az 54 éves férfit a sátorból, de a mentők már nem tudtak rajta segíteni, a helyszínen meghalt. A segítségnyújtás közben rosszul lett hét embert szén-monoxid-mérgezés gyanújával vitték kórházba.

Kora délután egy másik eset is történt a helyszínen, amikor is egy férfi és két nő, valamint az őket ellátó négy mentős lett rosszul. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy három fóliasátornál szén-monoxid-mérgezés gyanúja merült fel. A gyanú szerint a fóliasátrakba szabálytalanul vezették be a gázt azért, hogy az ott gondozott mezőgazdasági növények ne fagyjanak meg.

Az eset körülményeit szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség. A hatóság ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Megosztás