2024. április 16.
Kiderült, mi történt Péter Szabó Szilvi szemével

Kiderült, mi történt Péter Szabó Szilvi szemével

A Sztárban sztár lényege, hogy az énekesek elmaszkírozva lépnek a közönség elé. A vasárnap esti döntő előtt azonban ismét nem lesz könnyű dolga a maszkmestereknek a NOX énekesnőjével, aki friss szemműtétje miatt nem kaphat sminket.

Péter Szabó Szilvi az utolsó előtti adásban Alicia Keys dalát énekelte nagy átéléssel. A szám végén Till Attila azzal viccelődött, hogy a produkció egy napszemüvegreklám is lehetett volna. Csak a bennfentesek tudták, hogy a sötét szemüveg nem a jelmez része volt. Az énekesnő az élő show előtt alig egy héttel esett át egy lézeres látásjavító műtéten, amelynek következtében szeme még érzékeny volt az erős fényekre. „Ettől eltekintve a műtétet követő időszak csak annyi kellemetlenséget hozott, hogy a szememet csak puha nedves ruhával törölgethetem körbe, így a jóleső reggeli mosdással még várnom kell egy hónapig – mondta nevetve az énekesnő, aki már a műtét másnapján 150%-osan látott. – Döbbenetes és fantasztikus érzés volt, hogy már 24 órával a beavatkozás után hiba nélkül olvastam fel az orvosi szoba falán lévő betűpiramis legalsó sorát is.”

 

„Nemcsak a gyors felépülés és a minimális irritáció miatt ajánljuk előszeretettel azt a műtétet, amit Szilvinél is alkalmaztunk, hanem azért is, mert ez ma Magyarországon az egyetlen olyan lézeres eljárás, amely rendelkezik az amerikai és az európai egészségügyi hivatalok engedélyével is” – árulta el dr. Perényi Kristóf, a Saint James Szemészeti Központ szemész-, refraktív sebészorvosa.

 

 

„A férjem éppen egy éve szánta rá magát az akkor még az egész világon újdonságnak számító Contoura kezelésre. Hozzá hasonlóan, én is gyerekkorom óta hordom a szemüveget, és már nagyon kipróbáltam volna, milyen újra élesben látni a világot, mégis félénkebb voltam nála. Úgy döntöttem, megvárom, mik lesznek a tapasztalatai – meséli Szilvi elhatározásának előzményeit. – Én lepődtem meg a legjobban, amikor Gyuri aznap este már meccset nézett. Igaz napszemüvegben, de nézte! Aztán másnap, amikor le akartam mondani a gyerek harmadik szülinapjára foglalt mozijegyünket, ő közölte, hogy nincs rá szükség, mert az orvosai is rábólintottak, hogy moziba menjen. Akkor határoztam el, hogy én sem halogatom tovább, nem ámítom magam kifogásokkal, veszek egy nagy levegőt, és megjavíttatom a látásom.”

 

Szilvi korai félelmei alaptalannak bizonyultak. Fájdalmak nélkül, gyorsan (1.5 másodperc per dioptria) túl volt a műtéten, és egy napnyi pihenés után már vidéki turnékörútjára készült. Szekszárdi és kecskeméti fellépése után örömmel újságolta környezetének, mekkora élmény volt szemüveg és lencse nélkül koncertezni, és végre tökéletesen látni a közönséget a színpadról.

Megosztás