2024. május 4.

Nőnapon döntenek Tusup debreceni ügyében

A kirúgott edző azt kérte a bíróságtól, állapítsa meg, hogy Shane Tusup megsértette az emberi méltósághoz, becsülethez és jó hírnévhez fűződő jogait.

Bíróság elé kell állnia Shane Tusupnak a tavalyi, debreceni úszó országos bajnokságon történt balhéja miatt - írta az atv.hu a Blikk cikkére hivatkozva. 

Shane Tusup - szemtanúk szerint - tavaly áprilisban a debreceni országos bajnokságon a medence mellett fenyegette és lökdöste feleségével közös klubja, az Iron Aquatics akkori skót edzőjét, Darren Wardot, amiért nem nevezte be a férfiváltót a versenyre. 

Te barom, ha még egyszer ilyet csinálsz, megöllek! – ordította a jelenlévők szerint.

A klub később megvált a trénertől, aki ezután munkaügyi és személyiségi jogi pert indított. A felek a munkaügyi pert bíróságon kívül rendezték, az edző végkielégítést kapott. A személyiségi jogi per azonban még folyamatban van. A kirúgott edző azt kérte a bíróságtól, állapítsa meg, hogy Shane Tusup és az Iron Corporation megsértette az emberi méltósághoz, becsülethez és jó hírnévhez fűződő jogait. A törvényszék a Blikknek megerősítette, hogy kártérítést nem, csak a perköltség megtérítését igényelte az úszóedző.

Az ítélethirdetés március 8-án lesz – olvasható a Civishir.hu-n.

Megosztás