2024. május 19.

Nagyobb helyre költözött a Magyar Posta debreceni logisztikai üzeme

Az e-kereskedelem bővülésével az utóbbi években 20 százalékkal nőtt a posta forgalma; tavaly 40 millió küldeményt, ebből 21 millió csomagot kézbesítettek.

A korábbinál ötször nagyobb területen működik áprilistól a Magyar Posta debreceni logisztikai üzeme, ezzel folytatódik a logisztikai telephelyek tavaly elkezdett bővítése - közölte Illés Zoltán, a posta elnök-vezérigazgatója szerdán, az üzem átadásán.

Az 5300 négyzetméter alapterületű, a debreceni Vámraktár utcai logisztikai központban és ipari parkban kialakított telephelyükön 204-en dolgoznak, innen 114 postahelyet és 240 ezer címet látnak el – írta az MTI.

Hozzátette: az e-kereskedelem bővülésével az utóbbi években 20 százalékkal nőtt a forgalmuk, tavaly 40 millió küldeményt, ebből 21 millió csomagot kézbesítettek.

A múlt évben kezdődött telephely-korszerűsítési programban 2017-ben 21 ezer négyzetméterrel bővült a csomagfeldolgozó terület országszerte, egy új üzem készült el a fővárosban, és öt vidéki üzem költözött nagyobb helyre - ismertette az elnök-vezérigazgató.

Megosztás