2024. április 18.
Mutatjuk a macskalapátot

Mutatjuk a macskalapátot

Vagy lehet kerítéspörgettyű. Mindenesetre nem lesz kedvenceink barátja.

Kerítésre szerelhető lapátokkal rukkolt elő egy ausztrál cég, mellyel a házikedvenceket, főleg a cicákat lehet benntartani a kertben – hívja fel a figyelmet a macskás hírekre specializálódott Floppycats. A megoldás ugyan óriási sértődéseket okozhat a „röghöz kötött” cicáknál, sokan mégis megkockáztatják a konfliktust, ha házi kedvencük biztonsága a tét.

Az akrobata macskákat csak kevesen tudják megfékezni, ha kikívánkoznak a kertből. A kerítésmászó bajnokoknak ugyanakkor Ausztráliában egy „kerítéslapáttal” (vagy macskalapát, vagy kerítéspörgettyű, de akár macskapörgettyű) is meg kell küzdeniük, ha ki akarnak jutni a ház körüli elkerített területről. A szerkezet áthatolhatatlan, de a felvételt elnézve kissé drasztikus megoldásnak tűnik. 

Az Oscilitto egy viszonylag egyszerű, de hatásos rendszer, amit a kerítés tetejére lehet felszerelni. Ha a cica feljut a kerítés tetejére, akkor nem tud megkapaszkodni semmiben, hiszen a lapátok megpördülnek, a kiskedvenc pedig visszahull a földre.

Ausztráliában az éjjel randalírozó ragadozók miatt valóban rizikós kiengedni a házi állatokat. Ugyanakkor hasonló veszélyek nem csak a kontinensnyi országban leselkednek a szőrmókokra: egyre több amerikai, kanadai és dél-amerikai megrendelés érkezik a gyártók részére.

 

 

Megosztás