2024. május 19.
Ártatlannak vallja magát Balmazújváros polgármestere

Ártatlannak vallja magát Balmazújváros polgármestere

Veres Margit szerint egyetlen jegyző sem hívja fel az előterjesztések vitájában egy tervezett beruházás kapcsán a figyelmet, hogy a pénz nem csak az előterjesztésben szereplő beruházásra használható fel.

Nincs igazságszolgáltatás Magyarországon, „ezt a saját bőrömön is megtapasztaltam, hiszen ártatlan emberek kerültek olyan helyzetbe, hogy ártatlanságuk ellenére elítélték őket” - jelentette ki kedden sajtótájékoztatón Veres Margit, Balmazújváros független polgármestere, akit egy nappal korábban hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt jogerősen 5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Ítélőtábla.

Ahogy arról beszámoltunk, a táblabíróság megváltoztatta az elsőfokú ítéletet: az elsőrendű vádlott Veres Margit szabadságvesztését a próbaidő mellőzésével 5 évre súlyosította a korábbi 2 év helyett, 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és szintén 5 évre a jogi egyetemi végzettséghez kötődő foglalkozástól. K. Sándor vállalkozó, másodrendű vádlott 1 év 6 hónap szabadságvesztés büntetéséből is mellőzte a próbaidőt és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Egyebekben helybenhagyták az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék ítéletét.

Veres Margit a balmazújvárosi városházán tartott sajtótájékoztatóján - ahol az újságírók nem tehettek fel kérdéseket - azt mondta: ártatlan, nem követett el bűncselekményt, „az ítélettel olyan embereket, családokat tettek tönkre, akiknek egyetlen bűne, hogy tettek a településükért”.

A polgármester szerint a bíróság azt rótta fel neki, hogy jegyzőként nem hívta fel egy tervezett beruházás kapcsán az ügyet tárgyaló bizottság figyelmét, hogy a pénz másra is felhasználható, nem csak az előterjesztésben szereplő beruházásra. Veres Margit szerint egyetlen jegyző sem teszi ezt meg az előterjesztések vitájában, ezért felhívta Magyarország minden jegyzőjének a figyelmét, ha nem akarnak úgy járni, mint ő, akkor minden forrásfelhasználással összefüggő előterjesztés esetén álljanak föl és jelezzék: ellentétben az előterjesztéssel, az a forrás másra is felhasználható.

Végezetül közölte: minden fórumot felhasznál annak érdekében, hogy bebizonyíthassa, semmilyen bűncselekményt nem követett el. „Ezzel tartozom magamnak, a családomnak, az embereknek. A becsületem meg fogom védeni” - zárta nyilatkozatát a balmazújvárosi polgármester.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.