2024. április 26.
Húsz ország legfinomabb ételeit kóstolhatjuk meg Debrecenben

Húsz ország legfinomabb ételeit kóstolhatjuk meg Debrecenben

A hazai felsőoktatási intézmények közül a Debreceni Egyetemen tanul a legtöbb, csaknem 5 ezer külföldi diák, akik több mint száz országból érkeztek.

Hazájuk legfinomabb ételeivel, hagyományos viselettel, zászlóval, zenével és tánccal mutatják be a Debreceni Egyetem külföldi hallgatói kultúrájukat. Húsz ország, többek között Brazília, Kína, Izland, Indonézia, Izrael, Japán, Kazahsztán, Kenya, Jemen és Szíria csapatának nemzeti különlegességeit kóstolhatják meg a látogatók április 27-én, pénteken a Debreceni Egyetemen, a 13. International Food Day alkalmából.

A hazai felsőoktatási intézmények közül a Debreceni Egyetemen tanul a legtöbb, csaknem 5 ezer külföldi diák, akik több mint száz országból érkeztek. Nem véletlenül működik a Debreceni Egyetemen - egyedülállóan az országban - külföldi hallgatókat tömörítő kari hallgatói részönkormányzat – írta a dehir.hu.

Az International Student Union idén 13. alkalommal rendezi meg az International Food Dayt, amely ezúttal a Debreceni Egyetem főépülete előtti téren várja a különleges ízekre vágyókat. További információt az eseményről a Facebook-oldalán találhatunk.

A nemzeti ízek versenyén tavaly 15 ország mintegy száz diákja készítette el specialitásait, amit több mint 5 ezer érdeklődő kóstolt meg.

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.