2024. február 24.
Zenemánia, a kihagyhatatlan beavató koncertsorozat

Zenemánia, a kihagyhatatlan beavató koncertsorozat

Beethoven szimfóniái talán a legtöbbet játszott darabok a teljes szimfonikus repertoárban. A Zenemánia sorozatában az első három mű kerül terítékre

2023. január 8-án 11.00 és 15.00 órai kezdettel a Müpában követhetjük végig, hogyan lesz egy tehetségből lázadó, majd egy lázadóból zseni. Ennél izgalmasabb és forrongóbb korszaka Beethovennek nem volt később sem. A nagy ki- és átalakulások időszaka ez, sok bálványdöntéssel és sok új fogalom megalkotásával. Olyan fogalmak és irányelvek ezek, amelyek máig élnek és hatással vannak a jelen zeneszerzésére, így mindennapi életünkre, gondolkodásunkra is. Ezeket kutatja fel és tárja elénk a Zenemánia beavató hangversenye Dinyés Dániel vezetésével, a Nemzeti Filharmonikusok tolmácsolásban. Elhangzik Ludwig van Beethoven: I. (C-dúr) szimfónia, op. 21.

 

 Műsorvezető karmester és házigazda: Dinyés Dániel

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.