2024. május 6.

Elsőfokú a belvízvédelmi készültség a Tisza mentén

A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén a 12-ből 5 belvízvédelmi szakaszon van érvényben készültség.

A belvízzel elöntött területekről mintegy 1,2 millió köbméter belvizet emeltek át a befogadókba az elmúlt 24 órában 27 üzemelő szivattyútelep segítségével a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG) szakemberei. Az igazgatóság működési területén a 12-ből változatlanul öt belvízvédelmi szakaszon van érvényben készültség: a Hamvas-Sárréten másodfokú-, a Tiszai-alsó, a Tiszai-középső, a Tiszai-felső és a Berettyó-alsó szakaszokon elsőfokú a készültség – közölte a vízügyi igazgatóság honlapján.

A debreceni vízügyi igazgatóság területén, a védekezéssel érintett szakaszokon jelenleg 4 550 hektár van belvíz alatt – ebből 1 150 hektár vetés, 1 050 hektár a szántó és 1 550 hektár rét, legelő. A védekezésben az igazgatóság 88 munkatársa vett részt.

Megosztás

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

Hello Ország

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

  • 2024.05.6

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison.

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.