2024. május 2.

Idén még több helyre repülhetünk Debrecenből

Június közepétől szeptember végéig Barcelonába is közlekednek járatok Debrecenből.

Magyarország második legforgalmasabb repülőterét, a Debrecen Airportot januárban több mint 24 ezren vették igénybe, ami 26 százalékos utasszám-növekedést jelent a tavalyi évkezdethez képest - közölte Tamás László, a repülőtér járatfejlesztési igazgatója hétfőn az MTI-vel, hozzátéve, hogy ez minden idők legerősebb januári utasforgalma volt a magyarországi regionális repülőterek történelmében.

Az utasforgalom stabil növekedése januárban is egyértelműen a stratégiai partnereknek: a Wizz Air és a Lufthansa City Line légitársaságoknak köszönhető.

Debrecennek tavaly december óta Európa és Izrael nyolc gazdasági és turisztikai szempontból is rendkívül fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése. Az idén további növekedésre számítanak a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák számát illetően is.

2018-ban tovább bővül a debreceni repülőtér kínálata: március 29-től a Lufthansa kedd és szombat kivételével már hetente 5-ször szállít utasokat Debrecen és München között.

A nyári charter szezonban a rendszeres német beutazó charter gépek mellett Törökországba heti kétszer, Görögországba, Bulgáriába és Egyiptomba heti egy alkalommal indítanak járatokat. A nyár újdonsága Barcelona lesz, ahova június közepétől szeptember végéig közlekednek járatok Debrecenből - mondta a járatfejlesztési igazgató.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.