2024. május 8.

Köszönetet mondtak a családoknak a közös zenélésért

Unokák, nagyszülők, szülők együtt adtak koncertet szerte az országban. Az előadásokhoz bármilyen hangszerrel, énekkel lehetett csatlakozni amatőrként vagy profi előadóként, egyetlen feltétel a családi előadás volt.

A debreceni Kör Dáma Egyesület kezdeményezése, hogy a Családok évének „nyitányaként” családi koncerteket szervezzenek, nemcsak Debrecenben, hanem szerte az országban visszhangra talált: január 14-15-én iskolákban, templomokban, köztereken, piacokon együtt koncerteztek, énekeltek gyerekek, szülők, nagyszülők.  Szeretnék, ha a jövőben több ilyen kezdeményezés születne, amely megjeleníti a családi értékeket a társadalom számára – mondta Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára a Család-OK országos koncertjének oklevélátadó ünnepségén a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban.

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere a város megtartó erejének nevezte a családokat. Kiemelte: Debrecenben egész évben számos családokat érintő, „megmozgató” programot szerveznek, és ő is köszönetet mondott a Kör Dáma Egyesület civil szervezetnek, hogy olyan kezdeményezést indított el, amely országossá nőtt - írta az MTI.

Porkoláb Gyöngyi, a Kör Dáma Egyesület elnöke, a Család-OK országos koncert ötletgazda-főszervezője elmondta: a rendezvény felszínre hozta a családokban meglévő, öröklődő értékeket, az együtt zenélés-éneklés örömét.

Egyesületük azzal a céllal hirdette meg a hangversenysorozatot, hogy a Családok évében még inkább összekösse a családokat, összehangolja a generációkat: unokák, nagyszülők, szülők együtt adtak koncertet azokban a napokban szerte az országban. Az előadásokhoz bármilyen hangszerjátékkal, énekkel lehetett csatlakozni amatőrként vagy profi előadóként, egyetlen feltétel a családi előadás volt.

A debreceni oklevélátadó ünnepségen 60 helyi család 160 tagjának mondtak köszönetet a Család-OK koncerten való közreműködéséért.

 

Megosztás

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

Hello Ország

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

  • 2024.05.6

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison.

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.