Egy mázsa alapanyagból készítettek óriáskocsonyát Esztáron
- Trend
- 2018.02.27
A hideg időre senki nem panaszkodott, ez kellett ugyanis ahhoz, hogy megdermedjenek a kocsonya.
A hideg idő ellenére is több százan látogattak el szombaton Esztárra, ahol harmadik alkalommal rendezték meg a „Tor-mámor-Esztár” elnevezésű programot, amely középpontjában a kocsonya volt.
Az augusztusi gigalecsójáról híres Esztáron kocsonyából is nagy készült. Három darab egy méterszer kétméteres edényt töltöttek meg a téli étellel, amely összesen egy mázsa körömből, csülökből és bőrből készült. A hideg időre senki nem panaszkodott, ez kellett ugyanis ahhoz, hogy megdermedjenek a kocsonyák.
Minden attól függ, mennyi ideig főzik és hogyan fűszerezik a kocsonyát. Mi nagyon sok fokhagymát használunk hozzá, lassú tűzön főzzük és szép tiszta lesz a kocsonyánk – mondta Fekete János főszakács.
A torról természetesen a hagyományos toros ételek sem hiányoztak, az önkéntesek lelkesen főzték a toros káposztát, töltötték a hurkát és kolbászt – írta a dehir.hu.