2024. április 17.
Ez volt a lényeg a 15. héten

Ez volt a lényeg a 15. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Emmanuel Macron jelenlegi elnök nyerte a francia elnökválasztás első fordulóját, a második körben Marine Le Pennel fog megküzdeni. Macron a voksok 27,6%-át kapta meg, Le Pen 23,4%-os támogatottságot szerzett. A radikális baloldali Jean-Luc Mélenchon majdnem meglepetést okozott, 21,95%-kal lett harmadik.

 

Csütörtökön kiderült, május 9-től emelkednek a hatósági taxistarifák a fővárosban. Az alapdíj ezer, a percdíj száz, a kilométerdíj négyszáz forintra változik.

 

Soha korábban nem tapasztalt mértékű természeti katasztrófa sújtja a Dél-afrikai Köztársaságot - mondta Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök pénteken, miközben az ország keleti részét sújtó árvizek és sárlavinák halálos áldozatainak száma a legújabb adatok szerint már a négyszázat közelíti.

 

Tavaly október óta tudni lehetett, hogy Cristiano Ronaldo és párja, Georgina Rodriguez ikreket várnak. Hétfőn azonban szomorú hírt osztott meg a portugál futballklasszis: a szülést követően az ikerpár fiú tagja meghalt.

 

Szombaton jogerőssé vált az április 3-ai országgyűlési választás eredménye, miután a Kúria a választás országos listás eredményét megállapító határozat ellen a Mi Hazánk Mozgalom által benyújtott egyetlen jogorvoslati kérelmet is elutasította.

 

Már közel kétszer annyi ukrán menekült érkezett hétfőn Románia felől, mint az ukrán–magyar határszakasztól, derül ki a rendőrség adataiból. Összesen eddig 783.297 menekült érkezett Ukrajnából Magyarországra.

 

Húsvétkor is érkeztek gratuláló levelek Orbán Viktor választási győzelméhez: Nicos Anastasiades, Ciprus elnöke, Jair Bolsonaro, Brazília elnöke, Naftali Bennett izraeli miniszterelnök, Boris Kollár szlovák házelnök is elismerését és jókívánságait fejezte ki - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

 

A hét száma: 4300
Csütörtök este kerül képernyőre a Jóban Rosszban utolsó adása. A TV2 sorozata 2005-ben debütált a csatornán, és csaknem 4300 epizódot élt meg.

 

 

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.